Programmer



På denne side kan du finde alle de podcast og programmer du også kan høre på vores kanal. Hvis du har en podcast vi skal prøve at føje til vores samling, så kontakt os gerne! Du kan finde direkte links under hver podcast. God fornøjelse. 


Politik

Pollster er en politisk podcast, der ser på de samfundsmæssige brydninger og tendenser, og hvordan de påvirker det politiske landskab. Der er fokus på mere fakta og mindre spind. Værter: Sune Steffen Hansen & Jesper Claus Larsen


Udestuen er en uformel podcast om politik, samfund og populærkultur. 

Vi er desuden aldeles indspiste og temmelig forudindtagede. Følge medpå facebook



Medlem af Folketinget for Radikale Venstre Samira Nawa dykker ned i den radikale historie. Hun har inviteret syv fremtrædende personer i partiet til en samtale om partiets historie og de værdier, der har kendetegnet os siden stiftelsen i 1905.


Nej til Nyt er borgerlig politik og polemik blandet med drinks og populærkultur.

Podcasten udgives på Critique. Den er lavet af Nicolaj Bang, Rasmus Ulstrup Larsen og Christian Egander Skov 



Pionererne er en podcast-serie, der sætter fokus på store kvindelige politiske profiler. Blant dem er Helle Thorning-Schmidt og Lizette Risgaard

Værterne på serien er Rasmus Horn Langhoff og Lea Wermelin. 


Samfund

2 Streger Under er en ny podcast om penge, finans og økonomi. Journalist Jens Dissing Munk og økonom Thomas Søby guider dig i 2 Streger Under sikkert igennem den finansielle og økonomiske jungle.



AOF OPLYSER drives af AOF Danmark, som er det ældste oplysningsforbund i Danmark og har aftenskoler i hele landet. Vi sætter med podcasten fokus på bl.a. EU, historie, kultur og samfund



Hør fortællinger og dokumentarer med det formål at berette om arbejderbevægelsens magensider. Programmerne produceret af Selskabet for arbejderhistorie 




 “De erfarne,” er en podcastserie med fortællinger fra sidste del af arbejdslivet. Den er produceret af Marie Gorm Larsen, Louise Folker, Line Steen Bygballe og Aske Juul Lassen.


Eftertanker er en podcast-serie, hvor forskere taler med hinanden og inviterede gæster om samfundets problemer og hvordan vi løser dem. Podcasten er produceret af Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet


Storebæltsforbindelsen binder majestætisk Øst- og Vestdanmark sammen. Samtidig gemmer den på finurlige historier, som du aldrig har hørt før. Serien er roduceret af Akkurator for Sund og Bælt.


'Oplysninger til politikerne om samfundet' handler om det, der kommer nede fra og det som politikerne og deres rådgivere ikke rigtig får øje på inden det er for sent. Vært på programmet er Karen Lumholt



Kultur

Samtale og debat mellem kunstner Ellie Jokar og folketingsmedlem Samira Nawa. Om kvinder, magt og succes. Om ligestilling og feminisme. Og om den brune kvindes barrierer. En uformel podcast. Udkommer hver torsdag.


Med udgangspunkt i Københavns Museums udstillinger, dykker denne podcastserie ned i nogle af de vigtigste perioder og begivenheder i hovedstadens over 1000 år lange historie.


I Samfundets museer taler museumsdirektør Jane Sandberg med en række danske museumsdirektører om, hvilke museer vi skal have i fremtiden. 




I Arbejdertanker zoomer vært Malthe Majgård Nørbjerg sammen med en række gæster ind på det vi i dag kender som venstreorienteret politik. Hør om solidaritet, velfærdsstaten og Louis Pio.


Kennedy Land er historien om Kennedy-familiens medlemmer. Om folkene rundt om dem. Om den tid de levede i. Og begivenhederne der prægede dem. Den er produceret af Kongressen.com. Værter; Anders Agner og Peter Keldorff.


Rachid Moutiq, Det Brune Lys, snakker med Medlem af Europa Parlamentet om det er flovtbar være dansker i EU, om hvad han ville gøre hvis han blev jagtet af en ulv og meget mere. Følg ham på facebook


Grønland går til valg efter stort drama i regeringen. 

Gennem en række udsendelser dykker Karsten Hønge ned under huden på landet og dets folk gennem samtaler med en række spændende gæster.



Hvad skal EU gøre, når lande i Unionen åbenlyst bryder med EU’s værdier? 

Det er et af de spørgsmål, vi sætter fokus på podcastserien, hvor vi ikke er bange for at tage de store spørgsmål op til diskussion. 


Denne podcastserie sætter fokus på Politik og Samfund. Du kan blandt andet bliver klogere på EU med et bredt udvalg af danske EU-politikere. Serien er produceret af GISTRUP FILM I/S


Kampen om Amerika, er en podcast, der sætter fokus på akutelle emner indenfor Amerikansk politik. Serien er produceret af Kongressen.com. Værterne på programmet er; Anders Agner og Lasse Charley Pedersen.


Faglige Stemmer er Netavisen Pios megafon for landets kloge hænder, der fri for Christiansborg-spin og -retorik, taler lige ud af posen om tidens aktuelle emner set fra et fagforeningsperspektiv.



En Podcast, der giver dig 10 bud på, hvordan du kommer godt igang med pensionen. Podcasten er produceret af Aske Juul Lassen med støtte fra Velliv Foreningen. Find mere information her.



EN MAND SER RØDT handler om aktuelle emner med gæster, der vækker stærke følelser. Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, er vært, når der bliver gået til stålet i en bramfri og kontant tone.


Vallensbæk kommune har skabt denne podcast for at give deres borgere en platform til at dele historier – og til at være et konstruktivt, samskabende forum mellem kommune og borger, hvor Vallensbæks udvikling er i fokus. 


Du kan komme med på vores byvandringer, hvor vi hører om de glemte kvarterer på Nørrebro, snakker om kampen om det grønne og bydelens forandring. Hør Nørrebro lokaludvalgs podcast. 



En podcastserie af Line Gessø om ligestilling. Den belyser de strukturer, kulturer, normer, der forhindrer eller fremmer ligestilling på forskellige områder i samfundet. Følg med på facebook


Katrine og Maries Historiepodcast er en podcast om arkæologi og historie. Dine værter er historiker Katrine Stegmann og arkæolog Marie Brinch.

Følg podcasten på facebook


Vokalkompagniet består af 20 dygtige samsungne sangere. De har base i København, og har gennem de sidste 21 år sunget en lang række koncerter, både i Danmark. Følg dem på facebook


Respons er et frivilligdrevet netmedie og journalistisk kollektiv, som arbejder med repræsentation og magtkritisk journalistik og formidling, hvilket også gør sig gælende i deres podcast. Du kan søtte respons her


Samtaler om borgerlighed. Simon Dorph og Maria Ladegaard inviterer en række politikere fra Venstre til at samtale om, hvad det vil sige at være borgerlig-liberal, hvad Venstre har af politik på hylderne, og hvad vejen frem for det borgerlige Danmark er.



Gennem tre afsnit sætter et hold af politikere og eksperter sætter fokus på nogle af Unionens helt centrale spørgsmål. 

Serien er produceret af Socialdemokratiet og Netavisen Pio med støtte fra Europa-Nævnet.



Netavisen Pio har inviteret to af dansk politiks mest erfarne herrer, Holger K. Nielsen og Mogens Lykketoft, i podcaststudiet. Menuen byder som altid på aktuelle politiske emner og rig mulighed for at bide til benet.



Roser og Torne handler om Socialdemokratiets historie. Over seks afsnit dykker vi ned i historierne om nogle af de største danske statsministre - fortalt af Bo Lidegaard og Dan Jørgensen.



Den Uafhængige er et medie, der vil udfordre magten og engagere lytterne i samfundet. Du kan lytte til deres morgenradio her på kanalen fra 7-8. Støt Den Uafhængige arbejde her


Altingets podcast, er en række velproduceret podcasts om blandt andet EU, politik, civilsamfundet og sundhed. Det store udvalg af podcast udkommer på dagligbasis. 




Refleksionstid er en podcastserie, der består af interviewes med forskere fra Aalborg Universitet.

Serien er produceret af Martin Jensen og Anders Jensen, der begge er kandidater fra AAU i sociologi og anvendt filosofi.


I denne podcastserie er professor Peter Nedergaard vært for en række samtaler om Europas statsledere efter Anden Verdenskrig. 

Sammen med en gæst zoomer han ind på de mennesker, der har ledet Europas lande.

Hør, hvordan en dansk kvinde og hendes

familie fik stor betydning for Portogal. 

Den Danske Mormor er produceret af Steen Olsen. Du kan også følge serien på facebook



Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens online medie sciencenews.dk, der tager dig med bag aktuelle samfundstemaer og dykke ned i forskningsbaseret viden.



12 fortællinger om hvordan verdener skabes, går under og på forunderlig vis opstår på ny. Podcasten Tankelyn er produceret af Københavns Universitet i samarbejde med Mikkel Andreas Beck og David Pepe Birch.


I Psykologiens Hemmeligheder dykker psykolog Arne Freut Madsen ned under overfladen for at afslører, hvad der rent faktisk sker i det psykodynamiske felt i Fensmark og omegn. Facebook


Vesterbro bag facaden er en lydvandring omkring i Vesterbros spraglede historier og skjulte liv. Gennem ni historier får du en intim oplevelse af de lokales Vesterbro. Serien er produceret af Julie Thing.



I podcasten BASIC kan du møde vennerne Cecilie Sværke Priess og Jakob Kriegbaum, der i snakker om alt fra aktuelle historier, reality og personlige emner.

Følg dem på Facebook og Intagram